IPL ontharen

Intense Pulse Light, afgekort IPL, wordt ook wel foto-eplilatie genoemd. Zeer geconcentreerd licht wordt op de huid geflitst. Dit sterke licht wordt vervolgens geabsorbeerd door de donkerste gebieden – het haarpigment – en omgezet in warmte. Deze hitte zorgt ervoor dat de haarwortels vernietigd worden; per flits met wel honderden tegelijk. Een IPL apparaat werkt met licht; het is een soort superflitslamp en duidelijk iets heel anders dan een laser.

Benen Bikinilijn Bovenlip

De IPL ontharingsmethode is over het algemeen niet erg pijnlijk. U voelt een lichte prikkeling en na afloop kan de behandelde huid een beetje rood zijn. Dit trekt meestal binnen enkele uren weer weg. De eerste maand na een IPL behandeling kunt u de zon het beste vermijden; uw huid kan dan namelijk extra pigment aanmaken en is gevoeliger voor zonne-allergie.

Bikinilijn, bovenlip, oksel, benen, noem maar op. In principe is het mogelijk alle soorten ongewenst lichaamshaar te verwijderen met de IPL techniek. U bent echter niet meteen helemaal haarloos. Afhankelijk van uw huidskleur, haarkleur, haardikte en waar u wilt ontharen moet u rekenen op gemiddeld 10 behandelingen. Ontharing door IPL werkt het beste bij mensen met een relatief lichte huid en donkere haren. Door een nieuwe methode kunnen we nu ook lichte, stugge, blonde en grijze haren behandelen.